welkom

 

Annik Couwberghs


psychotherapeute

relatietherapeute

IMensen fascineren me.  Vooral hun gezondheid, ontwikkeling, en de relaties tussen mensen.

Mijn keuze voor de studie ‘psychologie’ was een logisch gevolg.

Toch bleef ik een beetje op mijn honger.  Van daaruit ging ik verder zoeken naar meer

creatieve opleidingen die verdiepend werkten, zoals de vierjarige ‘psychotherapeutenopleiding’ aan de Educatieve Academie, partnerrelatietherapie aan de Interactie Academie.  Verder blijven zoeken en evolueren is mijn tweede natuur.


Mijn grote drijfveer als psychotherapeute is het geloof in de kracht van mensen om te veranderen, te evolueren, te groeien.  Om te zijn wie je wil zijn en kwetsbaarheid om te zetten in kracht.  Ik probeer ruimte te geven om in beweging te komen.  De gespreksruimte is een oefenruimte om te zoeken, uit te proberen, te analyseren. 

Belangrijke waarden hierbij zijn samenwerking, wederzijds respect, gelijkwaardigheid, veiligheid, beroepsgeheim, betrokkenheid.


Zowel mijn professioneel parcours,  als mijn ervaring als vrouw, partner en moeder, maken deel uit van wie ik nu ben, en hoe ik in het leven sta.  De zorg voor mijn gezin en mezelf, de keuze voor gezonde voeding, emotioneel, fysisch en psychisch welzijn, meditatie, en ontspanningstechnieken zijn belangrijk in mijn leven.  Hier put ik kracht uit.  De kracht die ik wil doorgeven aan anderen.